De omgeving Maastricht en Rekem

omgeving Rekem

Voor fietsers en natuurliefhebbers is het genieten in omgeving Maastricht en Rekem.

De Mechelse heide ligt vlak in de buurt, de eindelose bijzondere kanalen met vlakke routes, maar ook de wat meer ervaren fietsen kan zijn hart ophalen in het Limburgse heuvelland en de fanatieke wielrenner kan zich helemaal uitleven, niet voor niets wonen er tientallen profwielrenners in omgeving Maastrciht, Rekem en Lanaken en omstreken.

 

Je kunt ook gaan kajakken op de Maas en vlakbij het park ligt een manege. Liever een stad bezoeken?

Oergezellig Maastricht ligt op slechts 10 km, de antiekmarkt van Tongeren (25 km) en jeneverstad Hasselt (40 km) zijn een bezoek waard. Net als het plaatsje Oud-Rekem (mooiste dorp Vlaanderen 2008), dat direct om de hoek ligt. Niet vergeten een bezoek te brengen aan het grootste Outlet-centrum in Maasmechelen op 10 km afstand.

Dichtbij

Op Bungalowpark Sonnevijver zijn een grote en kleine zwemvijver aanwezig, met enkele speeltoestellen voor de kinderen langs het water. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er voor kinderen niet heel veel vertier op het park zelf is. Bar/restaurant zijn geopend tijdens de zomervakantie en verder onder voorbehoud. Daarnaast zijn er direct buiten het park diverse restaurants in het dorpje Oud-Rekem. Een echte aanbeveling voor de levensgenieter, die ook van rust houdt.

Fietsen

Bij het onderkomen zijn het gebruik van de drie aanwezige fietsen inbegrepen. Meer fietsen nodig? Op het park zijn fietsen te huur voor een schappelijke prijs. Verder is er een fietsenwinkel in Rekem aan de Steenstraat voor de verhuur van speciale fietsen of fietsonderhoud.

Het centrum van Maastricht is op 8 km afstand via een erg aantrekkelijk fietspad door een stuk natuurgebied.

Fietsroutes in de omgeving Maastricht en Rekem:
http://www.fietsen.123.nl/page/fietsknooppunten
http://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx
http://www.wielrennenmaastricht.nl

Fietsroutes

Uitstapjes:
Er op uit in Limburg
Blegny Mijnen
Maastricht onder de grond, kazematten en grotten
Fort Eben-Emael, het grootste fort van Noord-Europa

Geef een reactie