Links naar bezienswaardigheden

 

Allerlei bezienswaardigheden in en om Rekem

hoe kempen

Nationaal Park De Hoge Kempen

Ruim 5.700 ha. natuurpark met ca.1.800 kilometer aan fiets- en wandelroutes door prachtige bossen en heidevelden. Kijk voor uitgebreide informatie op de site www.nationaalparkhogekempen.be 

 

 

 


mange

Manege

Op ongeveer 500 meter afstand van de woningen ligt manège Ter Biessen. Een paar lessen nemen misschien of een paard huren om een bosrit te maken? Er worden geen groepslessen gegeven maar een afspraak maken voor een privé les is altijd mogelijk. U kunt dan bellen met 0032-0478-761279 of mailen naar info@terbiessen.be

 

 


pietersheim

Recreatie Domein Pietersheim

In dit recreatie domein is voor ieders wat wils te beleven. In een prachtige natuurlijke omgeving kunnen culinaire liefhebbers heerlijk tafelen in het neo-classisistische kasteel Pietersheim. Voor sporters zijn er voetbalterreinen, een atletiekpiste, een tennisclub en een fit-o-meter. Uitgebreide informatie is te lezen op www.lanaken.be/pietersheim Vanaf de vakantiewoning is dit domein in 15 minuten te bereiken per fiets.

 


kinderboerderij

Kinderboerderij Pietersheim

Onderdeel van het recreatie domein is een Kinderboerderij. Genieten van de vele boerderijdieren of van een drankje op het terras met uitzicht op de schitterende speeltuin. Maar de kinderboerderij is meer…. Onder begeleiding kunnen kinderen van 5 tot en met 14 jaar deelnemen aan diverse boerderij- en natuuractiviteiten. Je kan er ook een tocht maken met paard en wagen. Voor meer informatie kijk op www.vvvlanaken.be/recreatie/

 

 


bokrijk

 Bokrijk

Bokrijk beschikt over een mix van ingrediënten die groot en klein een hele dag amuseren. Naast het unieke Openluchtmuseum kan je je grenzen verleggen in het Adventure Park, de kinderen laten alle remmen los in de grootste openluchtspeeltuin van het land en voor de natuurliefhebbers is er het 8 hectare groot speelbos met zijn verharde wandel- en fietsroutes.
Kortom… Bokrijk is the place to be voor een geslaagd dagje uit! Voor alle informatie kijk op www.bokrijk.be


plopsaland

 Plopsaland indoor

Een dagje wat slechter weer? Dan is een bezoek aan Plopsaland Indoor Hasselt een leuke gezinsuitstap! Botsauto’s, bootje varen, glijbanen, binnen en buitenspeeltuinen (o.a. Bumba en Piratenspeeltuin) ,springende kikkers, een klimberg, vliegende fietsen, de ballenbak, het verkeerspark, het vlot, de playstation zone en de slingermolen….. zou één dag genoeg zijn? www.plopsa.be/plopsaindoorhasselt/

 


dousberg

Overdekt Zwembad Dousberg

Zwembad Dousberg in Maastricht heeft drie bassins. Een wedstrijdbad van 25 meter, een warmer instructiebad van 18 meter, een recreatiebad met stroomversnelling, glijbaan en bruisbad en een peuterbad. Daarnaast biedt het zwembad een aantal recreatieve faciliteiten aan zoals stoombaden, whirlpools, zonnebanken en een springplank. In het zwemcafé met uitzicht op het zwembad kunt u terecht voor een kopje koffie, een koel drankje of een heerlijke snack.
Ook is er een groot buitenterrein met een zwembad van 50 meter en een peuterbad. Het bad voor de kleintjes is uitgerust met verschillende speeltoestellen. Daarnaast zijn er ruime ligweiden omringd door groen.


monde verde

Wereldtuinen en attractiepark Mondo Verde

De Wereldtuinen van Mondo Verde zijn uniek voor Europa. Hier bezoekt u de mooiste plekjes van de wereld … in één dag! En onderweg geniet u van de mooiste bloemen en meeste bijzondere planten. Begin uw wereldreis in de Tropen met haar kleurrijke (vogel)jungle, steek dan door naar Italie waar u de Trevifontein kunt bewonderen en loop via Japan en China door naar Australië en Oostenrijk. En vergeet onderweg vooral niet een bezoek te brengen aan de grootste vogelvolière van Europa! Via Rusland en het Foliesbos kunt u op de Via Roma links richting de woestijn, het Alcazar, de Portugese Paleistuinen en Marokko.


gaiaparkGaiaPark Kerkrade Zoo

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaPark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.
Beleef de avontuurlijke natuur tijdens de vier ontdekkingstochten door GaiaPark. Deze leiden je naar verre landen met exotische dieren zoals gorilla’s, giraffen, neushoorns, cheeta’s en zelfs een bos met loslopende apen. Maar ook naar het koude noorden, waar vraatzuchtige veelvraten en wollige muskusossen leven.


kajak

Kajakken en raften op de Maas

Voor een spetterend dagje uit. Het hele jaar kunt u raften op de Limburgse maas. Tevens worden er hele en halve dagtochten aangeboden per kajak of kano op de Grensmaas (natuurlijke grens tussen Belgisch- en Nederlands Limburg)

 

 

 

 


golfGolf
Binnen een straal van 20 kilometer bevinden zich 5 golfbanen. Eén daarvan is ‘Spiegelven’ te Genk, gelegen in Natuurpark De Hoge Kempen. U kunt een goede indruk krijgen van de golfcourse via www.spiegelven.be of www.internationalgolfmaastricht.com/

 

 

 


wijkasteel

Wijndomein Genoels-Elderen

Gelegen langs de oude Romeinse heirbaan in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België welke tevens wordt beschouwd als het mooiste wijndomein van Europa. Genoels-Elderen omvat 15 ha. wijngaarden en verwelkomt jaarlijks circa 15.000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden u door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het koetshuis en 13de eeuwse wijnkelders. Rondleidingen en wijnproeverijen kunt u on-line boeken via www.wijnkasteel.com

 


maasmechelen

Outlet Shoppingcentre Maasmechelen

Op nog geen 8 kilometer afstand van Rekem zijn alle bekende merkwinkels vertegenwoordigd in een Outlet Centre. Het ‘dorpje’ is sfeervol vormgegeven, er zijn leuke lunchgelegenheden en er is een fantastische speeltuin.

 

 

 

 


valkenburg2Valkenburg aan de Geul

Valkenburg is bekend om zijn gezellige straatjes, het kasteel, de fluweelgrot en de Cauberg. In valkenburg is het hele jaar door van alles te doen voor jong en oud. Mede door de grotten blijft het een speciaal pitoresk dorpje wat je bezocht moet hebben. Binnen een half uur rijden vanaf Rekem. Op de fiets is het ongeveer 20 kilometer enkele reis, een mooie route langs de mergelwanden langs de rivier de Geul.

 

 


Servaes

Maastricht

Uitgeroepen tot gezelligste winkelstad van Nederland! Het gezellige centrum van Maastricht is te bereiken met de auto in circa 20 minuten. De stad kenmerkt zich door haar prachtige oude binnenstad met vele pleinen en monumenten, de bourgondische sfeer en de vele kunst en cultuur mogelijkheden. Een stadswandeling met gids is zeker de moeite waard evenals een boottocht over de Maas. Met name de Kersttijd is heel erg gezellig in Maastricht. De straten zijn prachtig verlicht en er is een schaatsbaan op het Vrijthof. Deze periode begint rond half november.


hasselt

Hasselt

Ongeveer 25 kilometer van Rekem ligt de ‘Stad van de Smaak’ referend naar zijn horecazaken en winkels. Maar hiernaast heeft Hasselt een aantal musea die het bezoeken waard zijn. Het Nationaal Jenever Mmuseum, Stadsmus, Modemuseum, Kunstencentrum 233, het Muziekodroom.

 

 

 

 


luikLuik
Ook op ongeveer 25 kilometer afstand ligt Luik. Luik is een oude industriestad die weer in opkomst is. Veel tegenstellingen, maar ook heel bijzonder. Voor informatie over musea, restaurants, winkels, wandelroutes, festivals en nog veel meer: www.luik.startpagina.nl

 

 

 


akenAken
Deze historische stad ligt ongeveer 50 km van Rekem. In alle seizoenen is deze stad een bezoek waard maar de stad geniet grote bekendheid door de ‘Weihnachtsmarkte’. Om een impressie te krijgen van de kerstsfeer verwijzen wij je naar www.marktkalender.nl/kerstmis/aachen/index.htm

 

 

 


indexunescoBlegny mijnen

De Blegny mijnen staan op de lijst van de werelderfgoederen van de Unesco. Unieke mogelijkheid om de onderaardse galerijen te zien hoe het arbeidsleven van toen er in de mijnen uitzag. Daarnaast wat er met de biotoop van de mijn later is gebeurd. Fascinerend. Op drie kwartier rijden van Rekem.

 

 

 


Verder nog:

 

Geef een reactie